نمایش برند در هفت پرده؛ (قسمت دوم)
در قسمت اول این مقاله برایتان از زوایای دیدی سخن گفتیم که میتوانستند همچون عینکی به کمکتان بیایند تا درک بهتری از ویژگیهای گوناگون برند بدست بیاورید و به لطف کاربست هر کدامشان با راهکارهای دستیابی به برندینگ موفق، بهتر و بیشتر دمخور باشید. البته همانطور که در قسمت قبل نیز برایتان استدلال کردیم، راههای برند شدن و روشهای دستیابی به برندینگ موفق، بسیار متنوع و متعدد است که این مقاله دو قسمتی قرار است تنها برخی از این موارد را تا رسیدن به برندی که سرآمد برندهای بازار باشد، سرلوحهی کارهایش قرار دهد.
نگاه شخصیت شناسانه به برند؛
این نگاه به برندها همچون آدمهایی نگاه میکند که شخصیت خاص خودش را دارد و بر مبنای همین شخصیت نیز شناسایی میشود. بدین ترتیب همانطور که برخی از انسانها، درونگرا یا برونگرا هستند،بعضی محافظهکار و دستهای دیگر جسور تلقی میشوند عدهای همیشه در کار خلاقیت و تعدادی دنبال تقلید هستند، هر برندی شخصیت انسانی مخصوص خود را دارد که ممکن است یک یا چند نمونه از این ویژگیها را نمایندگی کند.
اگر شخصیت و منش انسانی هر برند را مد نظر قرار دهیم، به خوبی متوجه خواهیم شد که چطور در صنعت خودروسازی دو برند مرسدس بنز و ب ام و دو تصویر مختلف را به مخاطبان ارائه میکند.
نگاه رابطه مدارانه به برند؛
همانطور که دنیای آدمها، دنیای رابطههاست. برندها هم با گذشت زمان ارتباطی خاص با مخاطبانشان پیدا میکنند و بر مبنای همین ارتباط دو طرفه در کسب و کارشان پیشرفت میکنند یا اینکه کمکم از توجه و نظر مشتریان دور میمانند. برندها نیز مثل انسانها ممکن است با مشتریان خود رابطهای ساده و صمیمی داشته باشند یا اینکه با مشتریانشان رابطهای مجلسی و رسمی داشته باشند، برندها ممکن است همیشه حامی و ناجی مشتریانشان باشند یا اینکه در احوالات مختلف چشم یاری به دست مشتریان داشته باشند.
نگاه تجملگرایانه به برند؛
بعضی وقتها برند به عنوان ابزاری برای ابراز و اظهار موقعیت اجتماعی استفاده میشود. همنشین کردن خودنویس پارکر با میز مدیران یا جواهرات کارتیه با تیپ ثروتمندان از جمله مواردی است که مفهوم برند را به عنوان ویژگی تعریف میکند که به واسطهی آن موقعیت هر فرد در جامعه بازتعریف میشود.
نگاه فرهنگ انگارانه به برند؛
برندها فقط در چهرهسازی از کسب و کارهای کوچک شهره نیستند و در مقیاسی وسیعتر برای ارائهی تصویر جوامع یا کشورهای مختلف نیز میتوان از آنها استفاده کرد. در این نگاه برند حکم خصیصهای فرهنگی را پیدا میکند که با حضور و ظهورش بر ارج و قرب فرهنگی صاحبانش میافزاید. یکی از بهترین نمونههای این نوع تلقی از برند را میتوان در نگرشی که عموما در بین مردمان کشورهای مختلف نسبت به آلمانیها وجود دارد، مشاهده کرد. آلمانیها موفق شدهاند تا از منظر فرهنگی برندی برای خود بسازند که همواره با شنیدن نام آلمان تصویر انسانهایی منظم و وقتشناس در ذهن مخاطبان شکل بگیرد.
با توجه به تمام موارد فوق میتوان نتیجه گرفت که:
«برند عبارت است از تمامی احساسات، ویژگیها، مفاهیم و ارزشهای مادی و معنوی که با نام و نشان یک مجموعه همنشین شده است.»
در حال حاضر، اپل،گوگل، آیبیام، تویوتا، آمازون، مایکروسافت، کوکالا، جنرال الکتریک، مک دونالد و سامسونگ از معتبرترین برندهای دنیا محسوب میشوند.
منبع وبسایت Hamk؛